Logistične storitve WIT

WIT – World International Transport je globalno orientirano logistično podjetje kar poudarjata tako ime kot tudi celostna podoba podjetja. Podjetje slovi po učinkovitem in profesionalnem poslovanju z državami na Balkanu, Bližnjem Vzhodu in Centralni Aziji. Odlikuje nas prodornost na omenjenih poslovno-geografskih področjih in zanesljivo vzdrževanje logističnih poti, katere konstantno posodabljamo in razširjamo na nova območja.

Raven logističnih storitev, katere naša družba ponuja, je skladna specifičnim potrebam tovora oziroma ravnanju z njim. Naš primarni namen je zagotovitev optimalnih pogojev pri transportu blaga. Varnost, natančnost in konsistentno logistično upravljanje od začetka do konca poti so kvalitete zaradi katerih nam zaupajo številna Slovenska in tuja podjetja.

Dolgoletne izkušnje pri organizaciji mednarodnega transporta in neprekinjeno sodelovanje s tujimi logističnimi in transportnimi podjetji zagotavljajo tako cenovno kot tudi časovno konkurenčnost naših storitev.

Kontejnerski transport

Naš kontejnerski servis obsega naklade polnih kontejnerjev (FCL) različnih oblik in dimezij kakor tudi organizacijo prevoza manjših pošiljk potom kontejnerskih zbirnikov (LCL in CCS).

Zakup ladijskega prostora - chartering

Organiziramo prevoz generalnih in razsutih pomorskih tovorov preko luke Koper in ostalih mediteranskih luk.
Povezanost z svetovnimi ladjarji in poznavanja logističnih poti nam omogoča dostop do vseh svetovnih pristanišč, kjer nudimo odpreme, dopreme in skladiščenje blaga.

Cestni prevozi

Nudimo kompletne in zbirne odpreme in dopreme blaga iz Evropskih držav v spodaj navedene destinacije in obratno:
  • Balkan (via Obrežje EU meja)
  • Bulgaria (via Obrežje EU meja)
  • Greece (via Obrežje EU meja)
  • Turkey (via Obrežje EU meja)
  • Iraq (via Zakho)
  • Afghanistan (via Islamqala)
  • Azerbaijan (via Astara)
  • Turkmenistan (via Bajgiran)

Odpreme in dopreme prilagajamo specifičnim zahtevam tovora in oddaljnosti destinacije. Nudimo prevoze blaga pod temperaturnim režimom in prevoze nevarnih snovi.

Železniški prevozi

Ponujamo različne oblike železniških prevozov z različnimi tipi vagonov v smislu iskanja optimuma doseganja cilja in izračune prevoznin na vseh evropskih in ruskih progah vključno z bližnjim vzhodom.
Organiziramo pretovore na širokotirne vagone na Madžarskem mejnem prehodu Zahony.
Organiziramo kontejnerske odpreme blaga po železnici predvsem na območje Rusije in ostale CIS države. Ponujamo UZUU kakor tudi "LAST TRIP - Shippers own" 20' in 40' kontejnerje.

Multimodalni - kombinirani transport

Organiziramo kombinirane transporte kamion/vagon na območje Rusije in ostalih CIS držav s pretovorom na širokotirne vagone.

Letalski prevozi

Povezanost naše družbe z svetovno znanimi partnerji nam omogoča dostop do vseh svetovnih destinacij.

Skladiščenje blaga

Nudimo skladišče v Ljubljani, kjer lahko po vašem nalogu blago carinimo, skladiščimo, pretovorimo, odpremimo z nacionalnimi ali tujimi prevozniki.
Organiziramo skladiščenje in pretovore blaga v Sofiji (Bolgarija), Zahony (Madžarska), Istanbulu (Turčija) in Almaty (Kazakhstan).

Špediterska potrdila

Članstvo v mednarodni špediterski organizaciji "FIATA" nam omogoča izdajo vseh špediterskih potrdil.

Ostale storitve

Organiziramo inšpekcijske preglede blaga doma in po svetu.
Svetovanje - planiranje in izvajanje transportnih operacij.